17 Mart 2010 Çarşamba

Kartallar

             İşte merak eden arkadaslarım için kartalların hikayesi, etmeyenler içinde olsun hadi.  Umarım kartalları   bile yapabildiği  bu yeniden doğuşu kendı hayatımıza  birazcıkda olsa yansıtabilme gücünü buluruz.....

Kartal, kus türleri içinde en uzun yasayanıdır.
70 yila kadar yasayan kartallar vardir. Ancak bu yasa ulasmak için, 40 yaslarindayken çok ciddi ve zor bir karari vermek zorundadir. Kartalin yasi 40'a dayandiginda pençeleri sertlesir, esnekligini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sagladigi avlarini kavrayip tutamaz duruma gelir.
Gagasi uzunlasir ve gögsüne dogru kivrilir. Kanatlari yaslanir ve agirlasir. Tüyleri kartlasir ve kalinlasir. Artik kartalin uçmasi iyice zorlasmistir. Dolayisiyla kartalin burada iki seçimden birisini yapmasi gerekir. Ya ölümü seçecektir ya da yeniden dogusun acili ve zorlu sürecini gögüsleyecektir. Bu yeniden dogus süreci 150 gün kadar sürecektir. Bu yönde karar verirse kartal bir dagin tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artik uçmasina gerek olmayan bir yerde yuvasinda kalir.
Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasini sert bir sekilde kayaya vurmaya baslar. En sonunda kartalin gagasi yerinden sökülür ve düser.
Kartal bir süre yeni gagasinin çikmasini bekler. Gagasi çiktiktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çikarir.
Yeni pençeleri çikinca kartal bu kez eski kartlasmis tüylerini yolmaya baslar.
5 ay sonra kartal, kendisine 20 veya daha uzun süreli bir yasam bagislayan meshur yeniden dogus uçusunu yapmaya hazir duruma gelir.
Kendi yasamimizda sik sik bir yeniden dogus süreci yasamak zorunda kaliriz.
Zafer uçusunu sürdürmek için, bize aci veren eski aliskanliklarimizdan, geleneklerimizden ve anilarimizdan kurtulmak zorundadayiz.
Ancak geçmisin gereksiz safrasindan kurtuldugumuzda, deneyimlerimizin   yeniden dogusumuzun getirecegi olaganüstü sonuçlardan tam olarak yararlanabiliriz.

'Geride kalanlari unutmak ve önümüzde bizi bekleyenlere ulasmak için hedefime dogru ilerliyorum.' Graciela

15 Mart 2010 Pazartesi

PARÇALAR....

 1:UMUT
2: MERAK
3:SAFLIK
4.GÖRMEK
5.KEŞFETMEK
6.TATMAK
7.FARKETMEK
8.ACI
9: BENZEMEYE  ÇALIŞMAK
10UZAKLAŞMAK
11. ÜRETMEK
12.BOŞLUK
13.TÜKETMEK
14.YALAN
15.KOPUŞ
16.UMUT
17.YENİDEN
18.DENEMEK
19ÜRETMEK
20.HAYAL KIRIKLIĞI
21.KAYBETMEK
22ACI.
23.UZAKLAŞMAK
24.BOŞLUK
25.ÖĞRENMEK
26.KATTIKLARIN
27. ALDIKLARIN
28.KOPAN PARÇALAR
29.KANAMA
30. GÜÇ
  Yaş  30 hayattan adlıklarımı bi kutuya koysam bunlar doldururdu içini. Hayata verdiklerimi  bir kutuya koysam gene bunlar doldururdu içini;  zaman gectikce idrak mekanizması gelişiyor sanırım kişide  zira ne kadar çok canın yanmışsa o kadar anlıyorsun;  hani bazı  insanlar şoka girdiğinde bir tokat çarparlarya suratının ortasına  öyle çarpıyor hayat şakkkkkkk  diye........... yıldızları görüyorsun başının etrafında böyle bir kararıyor ortalık şapşallaşıyosun. Kendine gelmeye başladğında sevdiğin insanların gerçekden gittiğini görüyorsun hemde gelmemek üzere hayatın en büyük tokadı buymuş galiba :S   30 Yaşımdayım anladım sevdiklerimi kaybetmek cok canımı yakıyor; böyle yaş ilerledikçe bırakıyosun bir parçanı arkanda.  Bu  yaşımda en yakın dostumu bırakdım arkamda ,  sevdiğimi sandığım  adamı bırakdım arkamda ,  Tereği bırakdım arkamda ama o hiç gelememek üzere gitti yani bunu bılmek daha garip tabii ölme fikrini nasıl bir duygu oldugu  çok sevdiğiniz biri gidince farkediyosunuz  ve böyle kocaman bir boşluk oluveriyor içinizde;  ha sende biliyorsun bunları belkide olabilir;  bende yıllardır yazmıyordum ve ihityacım oldugunu  hissettim.....

   Fakat sen oldugun için arkanda bırakmak sevdiklerini bu daha baska bişi ben oldugum için  o benile  onun menfaatleri uymadıgı için belkide?  gerçekçi olmak lazım deyilmi, o beni çok sevdiği için,  çok sevince çok kırılırsın, herlafını her sözünü tartarsın , sevginin bir ötesi hastalıkdır belkide cünkü "o" insanlarda normal davranamama durumu söz konusu.  İşin püf noktası arınmak bence oldugu gibi kabul etmek karşındakini gerçek ve samimi oldugu sürece;  sana kattıgı, senin kattıgın bir şeyler varsa; varsın uyuşmasın menfaatler  varsın senın sevmediğin müziği dinlesin,  sevmediğin insanlarla arkadaş olsun, sevmediğin yemeğe bayılsın banane yaaaa O olsun sadece gerçek olsun. 
   Çok canım acıyor   bu  yaşımdayım daha önce farketiğimi sandıgım şeyleri gerçek anlamda yeni yeni idrak edebiliyorum, cok canım acıyor parçalarım arkamda; ben olduğum için çok canım acıyor, yürüdüğüm yerlerde kopan parçalardan süzen kanlarımdan izler bırakıyorum .   Hala biraz hayalperest,   hayalci belkide hansel ve gratelin hikayesindeki gibi o izlerden bulsunlar beni istiyorum. 

     Kopan parçalarım benim diye gittiniz ya beni en çok bu parçalar. Bırakdığım tüm parçalar hayatla benim takasımdı, benden bir parça, ondan bir bakış  siz sadece vesileydiniz belkide?   olabilir .   Kartallar,  kartallar, kartallar çok fena parçalar...


16.03.2010   02.04